1982 yılında, Mercedes-Benz araçlarının yedek parça ticaretinin ve tedariğinin yapılması amacı ile İstanbulTaksim’ de kurulmuş olan bir otomotiv yedek parça şirketidir.
Mercedes-Benz yedek parçalarının yanı sıra VolkswagenGrup, BMW Grup yedek parçalarının satışını ve dağıtımını yapmaktadır. 65 marka temsilciliği ile birlikte, dünyaya, yeniliklere ve değişime açık girişimcilik ruhuyla hayat bulan, yedek parça markası CORALS ile de faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.
3 ülke, 14 şehir, 21 farklı hizmet noktası, 45.000 m2üzerindeki depolama alanı ve 350’yi aşkın yol arkadaşı ile emin adımlarla büyüyorlar.
Temeli;
"Saygı ve Sevgi" esaslı hizmet anlayışına dayanarak bugüne dek gelmiş olan Mercanlar Grubun önceliği her zaman tüm paydaşlarına değer katmak olmuştur.
Mercanlar, üretim, tedarik ve satış kanallarından gelen metrikleri, operasyonel veritabanlarına kaydediyordu. Departmanların raporlama süreçlerini IT departmanından istemelerinin dışında, kendi raporlarını hazırlayabilecekleri, hazır olan raporları görebilecekleri bir alana ihtiyaç duyulmuştur.
Gerekli durumlarda IT departmanı veri tabanına bağlanarak sorgular yapıyor ve veri çekiyordu. Bu durumda;
Bahsedilen konularda, ham verilerden anlık raporlama alabilme ihtiyacı doğmuştur.
Mercanlar’ın mevcut veri tabanı yapısı incelendi. Analiz edilmek üzere DWH ortamına aktarılacak veriler belirlendi. İş birimlerinin ihtiyaçlarına çözüm sunması için ekiplerle çalışmalar yapılarak işlenecek ve raporlanacak veriler konusunda anlaşmaya varıldı. Veri aktarım hattı (data pipeline) tasarlandı. İş ihtiyaçlarının gereksinimlerine göre veri güncelliği gözetilerek kaynak sistemlerden hedef sistemlere aktarım planlandı.
Mercanlar’ın uzman ekipleri ile yapılan ortak çalışmalar ile entegrasyon ve optimizasyon süreçleri tamamlandı. Raporlama/Görselleştirme programı ile bağlantı sağlanarak rapor dashboard’ları hazırlandı. Self servis olarak raporların oluşturulması ve ekibin yetkinliğinin arttırılması için eğitimler planlandı.
Mercanlar, Google Cloud sayesinde sağladığı faydayı en üst düzeye çıkararak toplam sahip olma maliyetini (TCO) minimumda tutmayı başardı.
Mercanlar, tüm verilerine hakim olduğu ve yönetebildiği merkezi bir veri altyapısına sahip oldu. Bu altyapı sayesinde;
Tüm şirket çalışanlarına veriye ulaşım imkanı sunulmuş oldu. Böylece her çalışan, işinin gerektirdiği veriyi kendi kendine analiz edebilir ve buna göre karar alabilir hale geldi. Bu da şirketin uzun vadeli hedefleri açısından daha güçlü bir şirket haline gelmesini sağlıyor.
Sektöründe öncü 120'den fazla şirket ile 200'den fazla başarılı proje geliştirerek Türkiye'nin alanında lider şirketleri ile çalışıyoruz.
Siz de başarılı iş ortaklarımız arasındaki yerinizi alın.
Formu doldurarak çözüm danışmanlarımızın tarafınıza en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayın.
30+ yıllık birikim ve tecrübemizi ekosistemimizdeki mükemmeliyet merkezleri ile birleştirerek kurumunuzu dijital dönüşüme liderlik etmesi için hazırlıyoruz!
Komtaş A.Ş. | 2022
Tüm Hakları Saklıdır.