Veri Entegrasyonu; etkileşimde bulunulan çeşitli ve farklı kaynaklardan gelen verileri daha hızlı ve doğru kararlar alınması amacıyla tek bir yerde bütünleşik bir halde bir araya getiren ve birleştirilmiş bir görüntü sunan kapsamlı bir işlemdir.
Günümüzde giderek artan veri hacmi ve çeşitliliği iş ihtiyaçlarıyla oluşan durumları desteklemek için tüm bu verilerin zamanında entegre edilmesini neredeyse imkansız hale getirdi.
Informatica Bulut Veri Entegrasyonu tüm bu süreçleri daha hızlı, çevik ve esnek bir şekilde yapmanızı olanak sağlıyor. Informatica ile %65 kadar daha düşük sahip olma maliyeti ve %80 kadar daha az zaman harcarken Veri entegrasyonunu kolaylaştırmak için ihtiyacınız olan her şeye tek bir platform üzerinden erişebilirsiniz.
Neden Verilerimi Buluta Entegre Etmeliyim?
Çoklu bulut üzerindeki Bilgi Teknolojisi ortamında veri entegrasyonu kaynaklardan gelen tüm hareketli parçaları uyumlu şekilde bir bütün halinde birleştirir. İster müşterilerinizi daha iyi anlamak için müşteri verilerini birleştirin, ister karmaşık gerçek zamanlı analitiği yürütmek için bir bulut veri ambarı veya bulut veri gölü oluşturun, bulut veri entegrasyonu bu iki temel ihtiyacı karşılar.
Bulut Entegrasyonunun Faydaları Nedir?
Çeviklik
Bulut veri entegrasyonu, pazar değişikliklerine ve gelişen iş gereksinimlerine ayak uydurmak için yeni entegrasyon kalıplarını daha hızlı uyarlamanıza ve dağıtmanıza olanak tanır.
Yüksek hacimli verileri sorunsuz bir şekilde entegre etmek için hem şirket içi veri kaynaklarına hem de bulut uygulamalarına hızlı bir şekilde bağlanabilirsiniz bu sayede iş analistlerinizin, veri bilimcilerinizin ve veri görevlilerinizin ihtiyaç duyduklarında role uygun bir kullanıcı deneyimine sahip olmalarını sağlayabilirsiniz.
Hız
Bulut veri entegrasyonu, gelişmiş entegrasyonları yüksek hız ve geniş ölçekte oluşturmanıza ve çalıştırmanıza olanak tanır. Uzun ve zahmetli olan el kodlaması yerine önceden oluşturulmuş şablonları kullanarak yüzlerce uygulamayı ve veri kaynağını birbirine bağlamanıza ve kurumsal ölçekteki iş yükü entegrasyonlarını saatler hatta dakikalar içinde oluşturmanıza olanak tanır.
Esneklik
Bulut veri entegrasyonu, bulut sunucularının kurumsal düzeydeki performansından ve güvenilirliğinden yararlanarak karmaşık veri entegrasyonu haritalama süreçlerini, iş yüklerini dağıtmayı ve yönetmeyi kolaylaştırır. Dinamik ölçeklendirme ve otomatik ayarlama özelliklerine sahip sunucusuz bir Spark motoru, sunucuları yönetmek zorunda kalmadan büyük verileri işlemenizi sağlar.
Verilerinizi Buluta Nasıl Entegre Edebilirsiniz?
Bulut Entegrasyon Merkezi
Bir bulut entegrasyon merkezi, SaaS uygulamalar ve şirket içindeki uygulamalar arasında bağlantı kurar ve verileri paylaşır. Gereksiz ve maliyetli bulut senkronizasyonlarını ortadan kaldırırken geleneksel veri entegrasyonu yaklaşımlarına göre daha fazla çeviklik ve verimlilik sağlar. Bir bulut veri entegrasyon merkezi karmaşık veri işlemeyi düzenleyebilir,self servis süreçleri etkinleştirebilir, kaynak ve hedef uygulamaları birbirinden ayırabilir.
Sunucusuz Veri Entegrasyonu
Elastik bilgi işlem kümeleri işletim maliyetlerini azaltır ve dağıtım süreçlerinizi basitleştirir. Veri birleştirme işleri bir kümeye gönderirlerken veriler iş yüküne göre ölçeklenir. Bu süreç sunucu yönetimini ortadan kaldırırken tüketime dayalı fiyatlandırmaya izin verir ve entegrasyon süreçlerinin izlenmesini basitleştirir.
İşletmeler Arası (B2B) İş Ortağı Entegrasyonu
Bulut tabanlı bir B2B ağ geçidi, hızlı bir şekilde iş ortaklıkları kurmanıza, iletişim protokollerini tanımlamanıza, EDI ve diğer standart mesaj alışverişlerini izlemenize, yönetmenize ve arka uç sistemlerinizdeki ticari ortak mesajlarını işlemenize olanak tanır. Kontrolünüz dışındaki sistemlerde ortaya çıkan verileri yönetmenin karmaşıklığını azaltmanıza, işletim maliyetlerini düşürmenize yardımcı olur.
Bulut Veri Entegrasyonu Kullanım Senaryoları Nelerdir?
Lider bir biyoteknoloji firması, manuel iş akışlarından dolayı oluşan darboğazı ve mevcut iş verilerini bir bulut veri ambarına entegre ederek oluşan sorunların üstesinden geldi. Çevik, uygun maliyetli, ölçeklenebilir bulut veri entegrasyonu çözümü hem self servis analitiği hem de operasyonelleştirilmiş raporlamayı mümkün kılarak her gün çalışma saatlerinden tasarruf sağlarken, şirketin daha fazla gelir elde etmesine ve geliştirme hattı boyunca güncellemeleri daha hızlı taşımalarına yardımcı oldu.
Bir kamu kurumu olan Northern Arizona Üniversitesi, akademik çalışanlarının öğrenci bilgilerine gerçek zamanlı erişimi dahil olmak üzere tüm üniversite bölümlerinde sorunsuz, bağlantılı bir deneyim sunmak istedi. Bulut veri entegrasyonu, öğrenci bilgilerinin departmanlar ve şirket içi bulut kayıtları arasında birleştirilmesine, ardından verileri yükleyip kullanıcılara daha hızlı teslim edilmesine olanak tanıdı.
İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimiz
Veri mühendisliği (Data Engineering), modern veri yönetiminin temel taşıdır. Veri mühendisleri, veri setlerini toplama, işleme ve optimize etme süreçlerini yöneten uzmanlardır. Bir organizasyonun veri altyapısını oluşturarak, veri bilimcilerin ve analistlerin ihtiyaç duyduğu yüksek kaliteli veriyi sağlamaktan sorumludurlar.
Veri mimarları (Data Architects), işletmelerin verilerini toplama, düzenleme, depolama ve yönetme süreçlerini tasarlayan uzmanlardır. Veri yönetiminde stratejik bir rol oynayan bu profesyoneller, veri platformlarının güvenli, ölçeklenebilir ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlar.