Davranış analizi insanların nasıl ve neden o şekilde davrandığını anlamaya çalışan bir veri analizi türüdür. Davranış analizi tüketicilerin dijital uygulamalarla (e-ticaret, mobil, sosyal medya, oyun, IoT) nasıl ilişki kurduklarını ölçer. Demografi veya geçmiş aktiviteler gibi veriler içgörü oluşturmak ve gelecekteki eğilimleri tahmin etmek için toplanır. Davranış analizi prensipleri sadece insanların davranışlarına değil, aynı zamanda süreçler, makineler, ekipmanlar ve hatta makro-ekonomik eğilimler arasındaki etkileşimlere ve dinamiklere de uygulanır.
Davranış analizi, analiz platformu tarafından toplanan büyük miktardaki ham verileri kullanarak, kullanıcıları tetiklenmiş olaylarla ilişkilendirmek ve müşteri yolculuklarının bir haritasını çıkarmak için tipik olay izlemeyi kitle segmentasyonu ile birleştirir.
Davranış Analizi tüketicilerin ve uygulamaların nasıl ve – neden bu şekilde– davrandıklarını anlamamıza yardımcı olan, iş analizlerinin önemli bir altkümesidir. Özellikle eticaret, online oyun, web, mobil ve IoT uygulamaları alanlarında yaygındır – ve dönüşüme doğru müşteri yolcuğunu geliştirmek için gerekli olan verileri sağlar.
Davranış analizleri gezinme yolları, tıklamalar, sosyal medya etkileşimleri ve satın alma/alışveriş sepetinden vazgeçme gibi verileri ölçer. A/B testi, veriye dayalı kararlar vermek için analizleri kullanmanın bir örneğidir.
Veri okuryazarlığı (Data Literacy), verileri/bilgileri okuma, değerlendirme, tartışma ve bunlarla çalışma becerisidir. Herkesin doğru soruları sormasını, bilgi toplamasını, değerlendirmesini ve başkalarıyla etkili bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan bir beceri olarak da tanımlanabilir.
Trendlerin daha doğru bir biçimde modellenmesi ve tahmin edilmesi için coğrafi modeller ve veri görüntüleri yaratmak amacıyla, GPS ve uydu fotoğrafları da dahil coğrafi bilgi sistemi verileri ve görüntülerini toplar, işler ve gösterir.
No code, akıllı yazılım ve uygulama çözümlerinin geliştirilmesinin istikrarlı bir şekilde tamamlanmasında bir sonraki adımdır. Geliştirme yöntemi aynı zamanda kod kullanmadan geliştirme yapan ancak BT geçmişi veya uzmanlığı olmayan süreç uzmanlarının uygulama ve yazılım tasarlamasını sağlar.
Sektöründe öncü 120'den fazla şirket ile 200'den fazla başarılı proje geliştirerek Türkiye'nin alanında lider şirketleri ile çalışıyoruz.
Siz de başarılı iş ortaklarımız arasındaki yerinizi alın.
Formu doldurarak çözüm danışmanlarımızın tarafınıza en hızlı şekilde ulaşmasını sağlayın.